Min trädgård är full av skärvor

Översikt

Annelie Nordströms bok Min trädgård är full av skärvor

Lyxresor, porrshoweroch olovliga hyreskontrakt. När fackförbundet Kommunal avslöjades var skandalenett faktum. Ordförande vid tiden, Anneli Nordström, skulle senare få frågan omhur hon egentligen klarade av att hantera hysterin som uppstod. Svaret? - Jaghade redan varit med om värre.

Detta är en bok om attstå rak i ryggen, våga ta konsekvenserna och konflikterna, och axla ansvaretför fler än bara sig själv. Genom återblickar för vi följa Annelis resa från arbetarklassuppväxten i Halmstad, genom det tidiga politiska engagemanget, tillmaktpositionen i ett av Sveriges största fackförbund. Vi får också följa enannan typ av resa, kantad av utsatthet och präglad av maktstrukturer; som barni en dysfunktionell familj och senare som kvinna inom de stora politiska organisationerna.

Min mor var ingen lätt rörd typ, hon var liten men tuff och hade genomlidit allt från andravärldskriget till maginfluensan i en tvårumslägenhet med tvättid var 6:e vecka.Men hon faller i gråt när hon hör Martin Luther Kings tal I Have a Dream . Det var augusti 1963, jag är sju år gammal, och ollonborrarna surrade i oxelträden vid hyreshusets gavel. Att mor gråter hör inte till vanligheterna så jag blir nästan rädd, men förklarar mor för mig, den här mannen är något stort och det kommer aldrig att gå honom väl.

Anneli Nordström, född 1956 i Halmstad, är en svensk politiker och tidigare fackföreningsfunktionär. Hon var under åren 2010 till 2016 förbundsordförande för Svenska kommunalarbetareförbundet (Kommunal). Sedan 2017 är hon talesperson för arbetsmarknadsfrågor hos oss.

Tillgänglighet: I lager

200 kr
ELLER